Gebruiksvoorwaarden

Cookies worden meer en meer gebruikt voor andere doeleinden dan louter voordelen voor de gebruiker te voorzien. Zo gebruiken bijna alle grote internetbedrijven ze om na te gaan op welke websites u surft, wat uw interesses zijn, waar u mee bezig bent, om kortom om een goudmijn aan data te verzamelen (de zgn. big data). Alsof dat nog niet genoeg was begonnen deze bedrijven deze data ook nog eens onderling te verhandelen voor miljardenbedragen. Het kapitalistische model is dus zover gekomen dat er op persoonlijke gegevens een waarde wordt geplakt. Zo bent u als bezoeker van deze site net enkele eurocenten meer waard geworden omdat het nu geweten is dat u geassocieerd bent met scouts en men dus weet dat advertenties van tenten, slaapzakken, matjes e.d. beter zullen werken. Cookies van derden worden dus vooral gebruikt om uw surfgedrag te screenen en op basis daarvan advertenties op maat te tonen.

Zelf plaatsen wij cookies om op te slaan of u de cookiemelding al eens heeft weggeklikt en voor mensen die inloggen. Wat betreft cookies van derden wordt er op deze website gebruikt gemaakt van Google Analytics, dit is een pakket dat ons meer informatie geeft over hoe u onze website gebruikt; het vertelt ons welke pagina's het meeste worden bezocht, wat de gemiddelde leeftijd van onze gebruikers is, welke pagina's er niet werken... Verder worden er ook Facebook plugins gebruikt, Google+ plugins, Google maps plugins en nog wel wat rommel. Veel mogelijke bronnen van cookies dus. Door deze website te gebruiken ga je automatisch akkoord met het gebruik van cookies op deze website, het zij van ons, van adverteerders, van derden, kortom elke cookie die wordt geplaatst.

Is dit een probleem?

De media, de overheid en de Europese Unie zijn allen begonnen met het diaboliseren van cookies. Ze zijn echter essentieel voor de werking van de meeste websites en kunnen dus niet weggedacht worden in het huidige weblandschap. Ze worden gebruikt om de juiste advertentie bij de juiste persoon terecht te laten komen, wat op zich zo slecht nog niet lijkt. Maar daar stopt het niet. Stel nu bij voorbeeld dat google weet dat er in Ekeren, Brasschaat en Kapellen 25.000 mensen geïnteresseerd zijn in kampeermateriaal, maar de dichtstbijzijnde kampeerwinkel op 35km zou zijn, dan weten ze ook een gat in de markt te vinden! De kracht en macht die gepaard gaat met de big data is ongelimiteerd. Zo stond onlangs in de standaard dat de omzet van Google, Apple, Facebook en Amazon (GAFA) samen meer bedraagt dan van heel Denemarken samen, de 35ste economie van de wereld. Misschien is die kennis en het geld dat ermee gepaard gaat dus op lange termijn wel een probleem. Verder is er ook nog de zaak privacy: hoe dierbaar is die voor jou? Er zijn dus vele facetten aan de zaak cookies en u moet zelf maar oordelen of dit een probleem vormt of niet.

Wat kan ik doen?

Indien dit alles een steen op uw maag vormt, zijn er heel wat dingen dat u kan doen. Begint u alvast met het aanpassen van uw google ad settings en aanpassen van de microsoft ad settings. Verder raden we u ook aan om de "volg-mij-niet" instelling in uw browser in te schakelen. Dit doet u als volgt:

Internet Explorer:

1. Ga naar Extra (wiel-icoon) - Beveiliging - Traceerbeveiliging.
  2. Klik op een Traceerbeveiliging-lijst.
  3. Klik op Inschakelen.

Firefox:

1. Ga naar Extra - Opties.
  2. Ga naar het tabblad Privacy.
  3. Zet bovenaan een vinkje bij Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden'. OK.

Chrome:

1. Klik rechtsboven op het streepjes icoon en kies Instellingen.
  2. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. Scroll naar Privacy.
  4. Vink aan: Een verzoek voor niet bijhouden met uw browseverkeer verzenden.

Vragen, opmerkingen, klachten?

Indien er problemen zijn met de content van deze website (pagina's die niet werken, foute informatie...), u een foto offline wilt zien, of u om eender welke andere reden niet tevreden bent met (iets op) deze website, twijfel dan niet om de webmaster te contacteren. Selecteer zeker de optie webmaster!

Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg Scouts Mariaburg