Toeter oktober-november 2020-2021


Beste ouders, beste leden,

Eerst en vooral: welkom bij Scouts Mariaburg. Onze leidingsploeg bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die niet kunnen wachten om uw kinderen een heel jaar lang elke week mee op avontuur te nemen! Dit doen wij traditioneel elke zondag van 14u-17u.

 

Deze Toeter, de allereerste van dit jaar, is ons programmaboekje waarin u steeds de activiteiten voor de komende twee maanden kan terugvinden. Gelieve deze steeds voor de vergadering aandachtig te lezen, want het kan zijn dat we aan de kinderen vragen zich te verkleden of iets mee te brengen van thuis.

 

Om jullie even wegwijs te maken doorheen onze Toeter, zullen wij kort even overlopen wat je hierin allemaal kan terugvinden.

 • Het voorwoord van de groepsleiding
  Hierin kondigt de groepsleiding steeds alle belangrijke scoutsevenementen aan en voorziet jullie van nuttige informatie die niet aan een specifieke tak gebonden is maar voor iedereen belangrijk is. Zeker aandachtig lezen dus!
 • Aankondigingen van de jins
  Onze jins gaan dit jaar hopelijk wél op buitenlands kamp. Om een centje bij te verdienen zijn deze manusjes-van-alles steeds op zoek naar leuke karweitjes. Het kan dus zijn dat u af en toe een zoekertje ziet passeren.
 • De jarigenrubriek
  Als je wil weten wie er wanneer hoeveel kaarsjes op zijn/haar taart mag uitblazen moet je hier zijn.
 • Planning per tak
  Startende bij de kapoenen, volgt na de jarigenrubriek het programma specifiek voor elke tak. Hierin staat wanneer het scouts is, wat je moet meenemen, welke kleren je moet aandoen, … en noem maar op. Zeker lezen is de boodschap!
 • Contactgegevens van de leiding
  Op de allerlaatste pagina van onze toeter kan u steeds de lijst met telefoonnummers van de leiding vinden. De bedoeling is dat deze enkel voor dringende vragen en noodgevallen gebruikt worden. Voor algemene vragen vindt u ook de e-mailadressen per tak bovenaan. Wij willen jullie vragen steeds deze algemene e-mailadressen te gebruiken, aangezien deze gelinkt zijn en zo iedereen de mail ontvangt.

 

Nu u helemaal op de hoogte bent van de indeling van onze Toeter, kunnen we verdergaan met de agendapuntjes van de groepsleiding.

Vanuit de groepsleiding organiseren we aan het begin van elk jaar een infoavond om u alles te vertellen over onze werking. Op deze avond kan u uiteraard ook met al uw vragen bij ons terecht. De infoavond gaat door op zondag 27 september om 17u . De leiding zal op dit moment de kinderen nog even in de gaten houden, zodat jullie na het infomoment hen mee naar huis kunnen nemen.

Wij hopen jullie allemaal op een van deze avonden te mogen ontvangen. Indien u in de tussentijd nog algemene vragen heeft, aarzel dan niet om deze te sturen naar a.

 

Stevige linker,

De groepsleiding

 

 

Toeteroktober-november2020-2021

Je kan de nieuwe toeter hier vinden.