Wie is wie?


Wij begrijpen dat het soms heel moeilijk is om een idee te hebben over wie wij zijn, wie er zijn steentje bijdraagt aan het scoutsgebeuren en wie er verantwoordelijk is. Daarom hebben wij een overzichtspagina gemaakt waar iedereen zich persoonlijk op voorstelt! Daarnaast is het ook wel gewoon leuk iets meer over de leiding van uw zoon/dochter te weten. U kan op elke afbeelding klikken en lezen wat deze persoon over zichzelf te zeggen heeft.

2020-2021

Groepsleiding

Hallo!

Mijn naam is Brontë en ik ben 19 jaar. Dit jaar ben ik voor de tweede keer leiding van de schattigste tak, namelijk de kapoenen.

Ikzelf zit al negen jaar in de scouts en ik ben dit nog lang niet beu. Mij zal je dus zeker nog wel eventjes zien op Scouts Mariaburg 😉.

Ik start dit jaar aan het tweede jaar van mijn Graduaat opleiding Orthopedagogie op AP hoge school Antwerpen. Ook werk ik al vijf jaar op de naschoolse opvang van Sint-Ludgardis te Brasschaat.

Naast de scouts kan je me vaak vinden in de fitness. Terrasjes doen met mijn vriendinnen is het liefste wat ik doe! 🙂

Als je nog meer over me wilt weten, mag je me altijd aanspreken aan het lokaal!


Groetjes,

Neptunusblauwe Genotvolle Sifaka

Heyhey
Ik ben Fien en ik start dit jaar met mijn tweede jaar scouts leiding en ik ben heel blij dat ik dit jaar bij de fantastische toto's mag staan.

Als kindje kon ik niet wachten om net als mijn oudere zussen naar de scouts te gaan en toen ik eindelijk zes jaar was kon ik er eindelijk aan beginnen. Ik kan dan ook heel trots zeggen dat ik vanaf de allereerste dag een scout ben en mij 12 jaar lang elke zondag te pletter heb geamuseerd op Scouts Mariaburg. Daarom sta ik ook te popelen om jullie kids een even leuke tijd te laten beleven, met mij als leiding 😉

Ik begin dit jaar aan mijn tweede jaar van de opleiding toegepaste psychologie in Antwerpen aan de Thomas More hogeschool. Buiten mijn uren op de schoolbanken spreek ik graag af met mijn vrienden
Je kan wel zeggen dat ik wat ervaring heb met kinderen, ik werk al vier jaar als animator op het speelplein tijdens vakanties en gedurende het jaar werk ik op de naschoolse opvang van Sint-Lutgardis.

Ik heb alvast heel veel zin in het nieuwe scoutsjaar dus hopelijk tot snel!
Sweet-chilli rood tinker stokstaartje

Jooow,

Mijn naam is Maarten, Martijn in de volksmond.

Ik studeer TEW in Leuven en ben 20 jaar.

In menen vrijen tijd doen ik niks liever dan naar de ploeg vant stad te gaan zien of een pintje pakke in de fantasy!

Na twee jaar welpen doe ik dit jaar givers.

Peace out, 

Maarten

Joooow,

Mijn naam is Vincent en ben 20 jaar.

Sinds kapoen is de scouts een deel van mijn leven geweest. Tijdens die jaren als lid heb ik me vaak geamuseerd. Vooral de scoutskampen tijdens de zomer waren memorabel.

Dit is een van de redenen dat ik nu mijn 3e jaar als leiding tegemoet ga . Dit jaar sta ik leiding bij de jonggivers.

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen dat het geen naam had. Ik heb er ook alle vertrouwen in als we er een lap op geven dat dit ook het geval gaat zijn.

Naast scouts speel ik nog handbal.

Qua opleiding studeer ik sociaal juridische dienstverlening (sociaal werk) aan de KdG te Antwerpen.

Dat was het zo wat in een notendop.

Hopelijk zien we jullie elke vergadering verschijnen.

Tot ziens!

Marine Blauwe Lucide Matamata

Kapoenen

Hallo!

Mijn naam is Brontë en ik ben 19 jaar. Dit jaar ben ik voor de tweede keer leiding van de schattigste tak, namelijk de kapoenen.

Ikzelf zit al negen jaar in de scouts en ik ben dit nog lang niet beu. Mij zal je dus zeker nog wel eventjes zien op Scouts Mariaburg 😉.

Ik start dit jaar aan het tweede jaar van mijn Graduaat opleiding Orthopedagogie op AP hoge school Antwerpen. Ook werk ik al vijf jaar op de naschoolse opvang van Sint-Ludgardis te Brasschaat.

Naast de scouts kan je me vaak vinden in de fitness. Terrasjes doen met mijn vriendinnen is het liefste wat ik doe! 🙂

Als je nog meer over me wilt weten, mag je me altijd aanspreken aan het lokaal!


Groetjes,

Neptunusblauwe Genotvolle Sifaka

Hallo!

Mijn naam is Jo Op de Beeck, maar de meeste mensen kennen me als ‘Joke’ of ‘Joket’.

Ik ben ondertussen bijna 22 jaar! Ik ben vorig jaar afgestudeerd als orthopedisch technieker en werk ondertussen al een jaartje in Kontich.

Voor mij is dit ook al weer het 4e jaar leiding en dit jaar ben ik leiding van de Kapoenen!! Ik ben zelf ook begonnen op Scouts Mariaburg als kapoentje en sindsdien heb ik er nooit een seconde aan gedacht om te stoppen met de scouts.

Ik vind de sfeer echt top! Je leert veel mensen kennen, die snel vrienden voor het leven worden.

Mijn totem is mangiferagele kasjmieren (zachtaardige) otogone (haas)! Tot snel op de scouts!

Groetjes! Jo(ke)

Hallo,

Mijn naam is Joren.

Ik ben 22 jaar start aan mijn vierde jaar leiding.

Dit jaar krijg in de eer om de kapoenen te entertainen.

Door de week zit ik op kot in Leuven waar ik bio-ingenieur studeer. Hier zal je mij vooral koekjes zien bakken in de bakkerij.

Naast dit speel ik ook handbal op een recreatief niveau.

Groetjes opa Renzo.

Hey, 

Mijn naam is Kaat en ik ben 21 jaar.

Buiten de scouts studeer ik nog. Ik begin dit jaar aan mijn laatste jaar toegepaste psychologie aan Thomas More in Antwerpen.

Ik zit al vijftien jaar in de scouts, vanaf het eerste jaar kapoenen. Dit wordt mijn zestiende jaar scouts en vierde jaar als leidster.


De eerste twee jaar was ik leidster van de kapoentjes, wat ik super graag deed. Daarna vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging als leidster van de givers.
Hoe leuk dat ook was... ik moest toegeven dat ik de kapoenen een beetje miste. Daarom ben ik heel blij om dit jaar weer bij de kapoenen te mogen staan.

Ik kijk er naar uit om er weer een kei tof jaar van te maken samen met mijn medeleiding en de kapoentjes!  

Kusjes, 

Orchideepaarse stralende panda

Hoi!

Ik ben Tine en ik ben 19 jaar.

Dit is mijn derde jaar als leidster en ik heb er mega veel zin in! Vorig jaar heb ik mij heel hard geamuseerd met de jogi’s. Dit jaar heb ik terug de eer om leiding te geven aan de geliefde kapoentjes 😊  

Zelf zit ik al sinds de kapoenen in de scouts en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Zoals velen van jullie heb ik op GIBO Mariaburg gezeten en ik begin dit jaar aan mijn tweede jaar communicatiemanagement aan AP Hogeschool in Antwerpen.

Naast mijn tijd in de scouts zwem, jog en kook ik graag. Zo, nu kennen jullie mij al een beetje beter en ik kijk er naar uit jullie ook allemaal te leren kennen! Samen met mijn super toffe medeleiding maken we er weer een onvergetelijk jaar van!

Tot zondag 😉

Doeeei!

Norsskengroene gracieuze ree

Welpen

Hai hai, 

 

Mijn naam is Elien. Ik ben (bijna) 22 jaar en begin dus als ik goed geteld heb aan mijn 15de jaar in de beste scouts van de hele wereld. Wie dat even natelt, ziet meteen dat er iets niet helemaal klopt. Inderdaad, ik ben pas bij de welpen begonnen.

Ondertussen heb ik er al vier jaar leiding opzitten, maar ik ben nog lang niet moe en wil er nog veel bijdoen! Na 3 jaar kapoenenleiding te zijn geweest, keer ik dit jaar terug naar de welpen. Wat ik het allerleukste vind aan deze tak is dat elke vergadering vol fantasie zit, maar dat we toch ook al lekker kunnen ravotten, want welpen zijn zoals iedereen wel weet de allercoolste en stoerste tak van onze scouts.

De meesten van jullie kennen mijn naam waarschijnlijk al van onderaan de talloze mails die jullie van ons krijgen. 
Dit komt doordat ik samen met Silke en Victor drie jaar groepsleiding ben geweest. Na drie jaar was het dan ook tijd om de fakkel door te geven. En voor de echte kenners: het blijft een beetje in de familie!

In het weekend kan je me in Sportoase Brasschaat terugvinden, waar ik zwemlessen geef. Voor de echte kenners: de miniratjes, minidolfijntjes en gekke garnalen kunnen elke zondagochtend op me rekenen. 
In de vakanties kan je me daar trouwens ook als redder aan het werk zien.

Door de week kan je me terugvinden in het verre Wilrijk, waar ik op campus Drie Eiken ondertussen aan mijn 2de master geneeskunde begin. Nog heel even wachten dus en dan ben ik eindelijk een echte dokter!

 

Een leuk weetje: ik hou, net als mijn broer Maarten, enorm van gekke sokken. Kijk dus maar eens goed naar mijn voeten als je me ziet, pret gegarandeerd!

Kusjes, 

Elien

Hey!

Mijn naam is Jolien en ik ben 18 jaar.

Ik start dit jaar mijn eerste jaar leiding bij de welpen. Daar is het voor mij 10 jaar geleden ook gestart.

Naast scouts studeer ik orthopedagogie met afstudeerrichting toegepaste jeugdcriminologie op Karel De Grote Hogeschool op het Zuid in Antwerpen. Buiten de scouts en school spreek ik ook graag af met mijn vriendinnen.

 

Hopelijk zie ik jullie snel aan het lokaal!

 

Groetjes

Saffierblauwe Schitterende Tjik-Tjak

Hallo!


Mijn naam is Kathy en ik ben negentien. Dit jaar is mijn tweede jaar leiding en ik heb superveel zin om dit jaar bij de welpen te staan!


Zelf zit ik al sinds de welpen in de scouts en vind het zo leuk dat ik na 11 jaar nog steeds elke zondag kom.

Daarnaast hou ik me zeer graag bezig met muziek: zo speel ik gitaar en zing ik ook veel. De kans dat ik zorg voor wat sfeermuziek tijdens een kampvuur is groot 🙂.

Als ik wat tijd vind, jog ik ook en in de zomervakantie geef ik als animator vakantiekampen bij Free-Time.


Wat mijn studies betreft: ik zit nu in mijn tweede jaar burgelijk ingenieur (specialisatie in Biomedische technologie-Elektrotechniek) in Leuven, dus in de week zul je me niet in Mariaburg en omstreken tegen komen. Maar op zondag zien we elkaar hopelijk heel vaak!


Groetjes,


Citroengrasgroene Hermione Wevertje

Hallo daar!

Ik ben Maren en sta dit jaar te trappelen om mijn tweede jaar leiding te geven aan de welpen!

Ik ben 18 jaar en zit daarvan al 13 jaar in de scouts waar ik me elke week fantastisch heb geamuseerd.

Ik ga dit jaar super mijn best doen om het voor jullie even fantastisch te maken!

Dit jaar start ik ook aan de universiteit Antwerpen aan mijn tweede jaar biomedische wetenschappen.

Buiten de scouts amuseer ik me ook graag met vrienden. Ik zie jullie snel aan het lokaal, tot dan!

Groetjes

Ochtendgloedoranje bedachtzame Monias

Nog niet beschikbaar.

Toto's

Heyhey
Ik ben Fien en ik start dit jaar met mijn tweede jaar scouts leiding en ik ben heel blij dat ik dit jaar bij de fantastische toto's mag staan.

Als kindje kon ik niet wachten om net als mijn oudere zussen naar de scouts te gaan en toen ik eindelijk zes jaar was kon ik er eindelijk aan beginnen. Ik kan dan ook heel trots zeggen dat ik vanaf de allereerste dag een scout ben en mij 12 jaar lang elke zondag te pletter heb geamuseerd op Scouts Mariaburg. Daarom sta ik ook te popelen om jullie kids een even leuke tijd te laten beleven, met mij als leiding 😉

Ik begin dit jaar aan mijn tweede jaar van de opleiding toegepaste psychologie in Antwerpen aan de Thomas More hogeschool. Buiten mijn uren op de schoolbanken spreek ik graag af met mijn vrienden
Je kan wel zeggen dat ik wat ervaring heb met kinderen, ik werk al vier jaar als animator op het speelplein tijdens vakanties en gedurende het jaar werk ik op de naschoolse opvang van Sint-Lutgardis.

Ik heb alvast heel veel zin in het nieuwe scoutsjaar dus hopelijk tot snel!
Sweet-chilli rood tinker stokstaartje

Nog niet beschikbaar.

Hallo iedereen!

Ik ben Sofie en ik ben 21 jaar oud.
Misschien kennen jullie me al van op kamp? Toen heb ik heerlijk gekookt voor de kapoenen en de welpen!

Jullie zullen jezelf waarschijnlijk wel afvragen waarom ik nu pas leiding wordt. Dat komt omdat ik de vorige jaren leiding was bij Akabe De Zonnepinkers.

Dit jaar heb ik echter gekozen voor een andere doelgroep en daarom word ik graag leiding bij de scouts van Mariaburg, meer bepaald van de toto's.
Ik kijk ernaar uit om samen met deze kids vele leuke momenten te beleven!

Naast de scouts studeer ik ook nog.
Ik wil later heel graag logopediste worden. Dus af en toe moet er ook wel eens geblokt worden.


Voor de rest fitness ik graag met vriendinnen of ga ik wel eens graag zwemmen. In het weekend kan je mij ook terugvinden in de bakker. Ik werk er namelijk op zondag om een centje bij te verdienen, maar stiekem ook om koffiekoeken te eten. 😉

Zo, nu weten jullie weer wat meer over mij. Ik kijk er alvast naar uit om jullie allemaal te leren kennen!

Groetjes!
Amazonietgroene Kiang

Nog niet beschikbaar.

Hey! :))

Mijn naam is Zoë en ik ben achttien.

Dit is mijn eerste jaar leiding, ik sta bij de toto's en ik heb er al meeeegaaaa veel zin in!!!

Ik zit al sinds de kapoenen in de scouts en vind het zo tof dat ik nu aan mijn 13de jaar begin!

Buiten de scouts heb ik geen hobby’s, wel geef ik in de zomervakanties vaak kampen bij FreeTime.

Dit jaar start ik aan de opleiding Leerkracht Lageronderwijs in Gent, dus in de week zul je me niet snel tegen komen. Maar op zondag zien we elkaar hopelijk heeeeel vaak!!!!

Kusjes,

Aquamarijn Blauwe Nestasan Beo - Zoë

Jong-Givers

Hello!

Ik ben Lukas, 21 jaar, en dit is mijn eerste jaar als leiding.

Geen zorgen, scouts is niets nieuw voor mij, ik ben er namelijk 10 jaar lid bij geweest en ben daarna ook enkele keren als fourage mee geweest op kamp. Dus na een pauze van enkele jaren ben ik er weer met vol enthousiasme bij!

Momenteel zit ik in mijn 4de  jaar bachelor Toegepaste Informatica op de Kdg in Antwerpen. Omdat ik nog maar een paar vakken moet voltooien en dus veel tijd heb, hou ik me in de week ook bezig door te werken bij AS Adventure.

De tijd die dan overblijft besteed ik het liefst aan mijn andere hobby’s zoals fietsen, zeilen met m’n vader, programmeren en natuurlijk tijd doorbrengen met de mede-leiding.

Groeten,

Zachtaardige Roek

Ello,

Ik ben Silke.

Ik ben bijna 24 jaar oud en ik ben ondertussen al bezig aan mijn zevende jaar leiding (ja ik word oud, ik weet het ...).

Wat ik het leukste vind aan de scouts is een moeilijke vraag, maar ik ga denk ik toch voor het ravotten met de leden!
Afgelopen jaren ben ik al leiding geweest van de toto’s, de jins, de jonggivers en welpen.

Omdat ik de jonggivers zo’n leuke tak vond, heb ik besloten om dit jaar weer leiding te worden van deze pubers!
Ik neem dit jaar de taak op mij om deze kiddo’s op te voeden samen met mijn supertoffe medeleiding Lukas en Vincent.

Verder ben ik ook al eventjes groepsleiding samen met Victor en Elien. Groepsleiding wil eigenlijk zeggen dat ik leiding van de leiding ben, gek hé! Als er dus iemand van de leiding niet luistert, zal ik eens goed aan hun oren komen trekken.

Buiten dit alles werk ik in de week ook als kleuterjuf in Berchem.

Gelukkig heb ik buiten deze job ook nog genoeg tijd om met de jogi's zotte bosspelen en dergelijke te spelen.

Ik doe ook nog zumba en fitness. Dat doe ik het liefst, samen met de scouts natuurlijk!

Nog een allerlaatste weetje over mezelf: ik eet heel graag snoepjes, dus daar mag je me altijd voor wakker maken!

Als je nog iets wil weten over mij, mag je me altijd aanspreken aan het scoutslokaal!

Kusjes,

Alvarium Chinchilla

Joooow,

Mijn naam is Vincent en ben 20 jaar.

Sinds kapoen is de scouts een deel van mijn leven geweest. Tijdens die jaren als lid heb ik me vaak geamuseerd. Vooral de scoutskampen tijdens de zomer waren memorabel.

Dit is een van de redenen dat ik nu mijn 3e jaar als leiding tegemoet ga . Dit jaar sta ik leiding bij de jonggivers.

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen dat het geen naam had. Ik heb er ook alle vertrouwen in als we er een lap op geven dat dit ook het geval gaat zijn.

Naast scouts speel ik nog handbal.

Qua opleiding studeer ik sociaal juridische dienstverlening (sociaal werk) aan de KdG te Antwerpen.

Dat was het zo wat in een notendop.

Hopelijk zien we jullie elke vergadering verschijnen.

Tot ziens!

Marine Blauwe Lucide Matamata

Givers

Jooow,

Mijn naam is Maarten, Martijn in de volksmond.

Ik studeer TEW in Leuven en ben 20 jaar.

In menen vrijen tijd doen ik niks liever dan naar de ploeg vant stad te gaan zien of een pintje pakke in de fantasy!

Na twee jaar welpen doe ik dit jaar givers.

Peace out, 

Maarten

Hey!

Ik ben Marie, 19 jaar, en ik zal dit jaar leiding staan bij de givers!

Ik zit al sinds het eerste jaar kapoenen in onze scouts, en heb er nog nooit spijt van gehad.

Ik heb 6 jaar lang op het Koninklijk Atheneum van Ekeren gezeten en studeer nu sinds dit jaar communicatiewetenschappen aan de UA.

Ik kijk er al enorm naar uit om jullie te leren kennen!

Groetjes,

Bernagie Ardiente Perrito

Hellow,
Ik ben Sem, 22 jaar en begin aan mijn 5de jaar als scoutsleider en mijn 17de jaar bij den beste scouts van heel de wereld!

In de week kan je mij vaak in de haven van Antwerpen vinden waar ik de mensen veilig houd tijdens mijn job als brandwacht. In mijn vrije tijd sport ik graag (voetballen, boksen, lopen ) en kan je mij vaak in de natuur of in het stadion van den Beerschot (mijn eerste liefde 💜) terugvinden.

Dit jaar sta ik samen met mijn goede vrienden Maarten en Marie leiding bij de givers.

Ik heb er enorm veel zin in en kan niet wachten om terug epische vetzakkendagen en bosspellekes te beleven met jullie!


Een sterke en stevige linker


Felle caraya

Jins

Yow!

 

Ik ben Olivier (kortweg Vjee), 21 jaar, en dit is mijn 5e jaar leiding. Ik zit al vanaf de kapoenen in deze scouts en heb er alleen nog maar leuke herinneringen aan over gehouden: epische (buitenlandse) kampen en weekends, geweldige daguitstappen, toffe vergaderingen …

 

Dit jaar heb ik besloten om de jins vol te pompen met mijn levenswijsheid en hen mee te nemen op een onvergetelijk kamp, dat hopelijk in het buitenland zal kunnen doorgaan. Na dit leerrijke jaar zijn de jins ongetwijfeld klaargestoomd om hun rol op te nemen binnen de leidingsploeg.

 

Ik ben nu bezig met mijn 2e master kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Dus alle mensen waarbij er ‘iets in hunne rug is geschoten’ of die ‘ne vaste nek hebben’, zitten aan het juiste adres. Het geliefde Mariaburg laat ik doordeweeks achter mij en wissel ik af met het Antwerpse kotleven.

 

Naast de scouts en mijn leven als kiné in spé breng ik ook nog wat tijd door op het handbalveld. Ik beoefen deze sport al vanaf mijn 6 jaar zonder ooit mijn passie en enthousiasme ervoor te verliezen. Samen met andere sportiviteiten zoals een balleke trappen op de scouts of weglopen voor je leven wanneer er een horde kapoenen achter je aanzit, zorgt dit ervoor dat ‘sportief’ ergens bovenaan op mijn lijst van eigenschappen pronkt.

 

Dat kleine beetje vrije tijd dat nog overschiet breng ik graag door achter de piano. Het liefst speel ik filmmuziek.

 

Vele groetjes en hopelijk tot bij den 53e!

 

Hemelvuuroranje persistent smelleken

 

Jow, 

 

Ik ben Victor, Vic voor de vrienden. 

Ik begin ondertussen al aan mijn vijfde jaar leiding bij de geliefde 53ste. Omdat ik vorig jaar door corona niet op buitenlands kamp ben kunnen gaan met mijn jins, probeer ik het dit jaar gewoon nog eens!
Daarnaast ben ik ook groepsleiding met Silke en Elien, al geven we de fakkel binnenkort door.

Tot vorig jaar studeerde ik Orthopedische technieken aan Thomas More in Geel. Ik ben nu echter helemaal klaar om afscheid te nemen van het studentenleven en te beginnen werken (dus als u een job weet, hit me up).

Qua hobby's moet ik eerlijk toegeven dat er aan mijn een topvoetballer is voorbij gegaan. Als ik bij de Mariaburg was blijven sjotten, had ik nu de pannen van het dak gespeeld bij alle topclubs.
Dit heeft overduidelijk te maken met mijn Mexicaans bloed, ik heb er namelijk in de straten leren sjotten.
Jammer maar helaas is dat er niet van gekomen, dus speel ik nu handbal. 

Verder hou ik wel van een bezoekje aan de frituur of Donerix, dus misschien komen we elkaar daar wel eens tegen. Een goei pak friet met stoofvleessaus van de Get Fritti, daar zeg ik geen nee tegen.

Stevige linker, 

Victor, VVV, Victor from fliermountains, babboon, vike